галерия случаи

Зъбни импланти

Зъбните импланти в повечето случаи са най-доброто решение за заместване на липсващи зъби. Те дават възможност за щадене на запазени естествени зъби от пилене, с цел изработване на мостова конструкция.Зъбните импланти позволяват да се избегнат подвижните протези, а когато това е невъзможно – да ги стабилизират значително.
За успеха на зъбните импланти решаващо значение имат правилното планиране и поставяне на импланта, а също и правилната подготовка на венеца около зъбния имплант,за постигане на хармония с венечния контур на останалите естествени зъби.

галерия случаи

Естетични фотополимерни възстановявания

Естетичните фотополимерни възстановявания са незаменими минимално инвазивни решения при по-малки дефекти на зъбите и при определени случаи представляват една добра и по-щадяща алтернатива на обвивните корони. С тези възстановявания могат да се кориграт и дефекти във формата,големината и цвета на предните зъби, които смущават естетиката. Успехът на естетичните фотополимерни възстановявания зависи в голяма степен от денталния лекар. Поради това ние използваме само утвърдени на пазара висококачествени фотополимери и свързващи за тях системи. При всяко едно наше фотополимерно възстановяване изолираме зъба, който лекуваме и няколко съседни зъба с кофердам(платно), без което е невъзможно да се получи предвидимо дълготрайно възстановяване. Изолацията с кофердам позволява безпрепятствена работа дори при пациенти,които се оплакват от обилно слюноотделяне или гадене при поставяне на лигнинови ролки в устата им.

Детска дентална медицина

Особен акцент в нашата практика са децата. Стремим се да предразположим детето с дружелюбно и приятелско отношение преди началото на лечението. За най-малките ни пациенти има специален детски кът, в който те могат да рисуват или да си поиграят с любим приказен герой.
В нашата практика обръщаме специално внимание на профилактиката още в най-ранна детска възраст, която е доказано най-ефективния начин за предотвратяване на голяма част от денталните заболявания и изграждане на здраво съзъбие за цял живот.
Заостряме вниманието на родителите към денталното здраве на своите деца, особено в периода на смяна на временните зъби с постоянни (5-12 години). Наша основна препоръка е повеждането на редовни профилактични прегледи на децата поне веднъж на всеки шест месеца, с цел контрол на назначените профилактични мерки и диагностика на ранните прояви на денталните заболявания.

Избелване

Избелването на зъбите е минимално инвазивна процедура, която може да подобри значително естетичния вид на зъбите, чиито цвят е променен от приема на кафе,черен чай,червено вино и други оцветяващи зъбите храни и напитки. Нашият екип насочва пациента, дали е подходящ за тази процедура и какъв е най – удачният начин за конкретния случай (избелване в кабинета или домашно избелване). Когато тази процедура се извършва под контрола на специалист, *няма никави дълготрайни вредни последствия* за зъбите.

галерия случаи

Керамични фасети

Керамичните (порцелановите) фасети са се утвърдили във времето като ”златен стандарт” за корекция на усмивката. Те се отличават с ненадмината естетика,която се постига при минимално пилене на зъбни тъкани и научно доказана дълготрайност. За да бъдат корекциите предвидими, ние,съвместно с пациента и заботехника, оформяме „дизайн на усмивката”,като изработваме предварителни пластмасови фасети, копия на постоянните керамични фасети. По този начин както професионалния екип,така и пациента можем да видим как ще изглеждат бъдещите фасети, преди още естествените зъби да бъдат пилени и да внесем евентуални корекции, съобразени с изискванията на пациента.

галерия случаи

Кореново лечение

Кореновото лечение представлява механична,химична обработка и запълване на кореновите канали на зъба.Неправилно проведеното кореново лечение(„умъртвяване на зъба”) често води до усложнения(силни болки,оток и др.) и дори до загубата на зъби с наглед добри изграждания или коронки. Ето защо сме инвестирали в съвременни техники за обработка и запълване на кореновите канали, с цел постигане на дълготраен успех на лечението. Зъбите с проведено от нас кореново лечение не променят цвета си с времето.
Много важен фактор за успеха на кореновото лечение е то да бъде проведено в стерилни условия,като не се допускат попадането в кореновия канал на слюнка, микроорганизми,хранителни остатъци и други вещества от устната кухина. Единствената сигурна изолация на зъба при кореново лечение е кофердам(платно). Като използваме платно при всяко кореново лечение, ние предпазваме нашите пациенти и от застрашаващи живота им усложнения, като например поглъщане или аспириране на канален инструмент.

галерия случаи

Пародонтално лечение

Изключително важно за нашата практика е стабилизиране състоянието на зъбодържащия апарат – венците и костта. Наличието на силно кървящи венци и дълбоки джобове е предпоставка за загубата на естествените зъби, процес известен в миналото с термина „пародонтоза”,а днес - пародонтит. Схващането, че този процес е нелечим довежда до необратимо стапяне на костта, разклащане на зъбите и частична, а понякога и пълна загуба на иначе здрави зъби.
Контролът на пародонталните заболявания при много пациенти може да се постигне с редовно професионално отстраняване на зъбната плака и зъбният камък и полирането на зъбите с апарата Аir Flow. Нашият екип счита за абсолютно необходимо даването на напътствия на пациента за подобряване на личната орална хигиена и назначаване на допълнителни орално-хигиенни средства, без което контролът на пародонталните заболявания е невъзможен.
В някои по-тежки случаи се налага изпълнението на допълнителни лечебни мерки (хирургични,възстановителни и др.) за постигане на желания резултат – съхранение на естествените зъби на пациентите за максимално дълъг период от време.

галерия случаи

Цели (обвивни) корони и мостове

Изработването на обвивни корони се налага основно в случаите на обширни увреждания на зъба. Нашият екип предоставя различни възможности на пациента при избор на обвивни корони – метало – керамични , изцялокерамични, циркониеви и др. Независимо от избора на пациента, ние се стремим короните да бъдат изработени така, че да не предизвикват задържане на храна ,възпаление на венеца и образуване на костни джобове. Поради тези причини винаги ,когато това е възможно, изпиляваме зъбите с ясна граница (праг). По този начин изработената в зъботехническата лаборатория коронка, представлява естествено продължение на контура на зъба.
Мостът представлява неподвижна конструкция, която се изработва с цел заместване на липсващи зъби. Технологията и материалите, които се използват за изработването им са сходни с тези на целите коронки.